Gezegenimiz yaşamı mümkün kılan olağanüstü özelliklere sahip. İlerleyen bilim bize bu özelliklerin aynı zamanda gözetilmesi gereken hassas dengelere bağlı olduğunu söylüyor. Buna karşın insanlık, artan nüfus, kısa dönemli ekonomik hedefler uğruna milyonlarca yıllık doğal kaynakların vahşice kullanımı, yaşamı ve dünyayı öncelemeyen faaliyetlerle hem bu dengeleri hem de gezegenin geleceğini ve doğal yaşamı tehdit ediyor. İklim değişikliği bu tehditlere karşı dünyanın bize verdiği ilk tepkilerden. Küresel ısınma, iklimlerin değişimi, doğal felaketlerin giderek sıklaşması gibi gelişmeler aslında dünyanın yardım çığlığı. Bu konuda farkındalık gelişiyor, ancak hükümetlerin bu süreçte yeterince aktif biçimde yer aldıklarını söylemek zor. Doğayı korumak, iklim değişikliğine karşı çıkmak için bireyler seslerini yüksetmeye başlıyor. Özellikle genç aktivistlerin iklim adına meydanları doldurması ve taleplerde bulunması dikkat çekiyor.
Bu seslerin duyulmaya başladığına ilişkin önemli bir işaret 3 Temmuz 2019 tarihinde Cenevre'de gerçekleşen 4. İklim Değişikliği Konferansında OECD Genel Sekreteri Angel Gurria'dan geldi. Gurria ortak geleceğimiz için gençlerin dünya çapında yükselen sesinin duyulduğunu, ortak bir gelecek için taleplerin haklılığını vurguladı ve hükümetleri iklim politikaları konusunda daha tutkulu hareket etmeye çağırdı.
Tarih : 2019-09-30
PISA 2018 Sonuçlarını Nasıl Okumalı? Paneli ASBÜ'de gerçekleştirildi.
Panel: PISA 2018 Sonuçlarını Nasıl Okumalı?
PISA 2018 sonuçları 3 Aralık 2019'da açıklanıyor. INOVEDS bu konuda gerçekleştirilecek Panelin düzenleyicileri arasında yer alıyor. Panel konuşmacıları arasında INOVEDS Beceriler Direktörü Dr. Ejder Yelken de yer alıyor.
Günümüzde insanların yaşam süresi uzamaktadır. Diğer yandan, bu olumlu gelişme toplumsal bir sorun alanına işaret etmektedir.